Kierunki studiów
Charakterystyka kierunków studiów

inżynieria produkcji żywności*.

opis

Specjalność na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji.

Specjalność inżynieria produkcji żywności obejmuje wiedzę ekonomiczną i menadżerską w zakresie gospodarki żywnościowej. Student specjalności przyswaja sobie wiadomości z  zakresu eksploatacji obiektów technicznych, a także nadzorowania procesów oraz systemów produkcyjnych i eksploatacyjnych występujących w przemyśle spożywczym z wykorzystaniem zaawansowanych technik informatycznych. 

organizacja

Przykładowe przedmioty nauczania realizowane na specjalności inżynieria produkcji żywności:

  • maszynoznawstwo rolnicze,
  • przepływy i maszyny przepływowe w PRS,
  • maszyny przetwórstwa spożywczego,
  • podstawy produkcji rolniczej,
  • techniki pomiarowe w PRS,
  • rynki rolne i giełdy towarowe,
  • zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności,
  • technologie prac maszynowych.
profil absolwenta

Absolwenci po ukończeniu inżynierii produkcji żywności przygotowani są do pracy w przedsiębiorstwach produkcyjnych oraz w jednostkach usługowych i doradczych rolnictwa oraz przetwórstwach rolno-spożywczych, a także w jednostkach administracyjnych, w których niezbędna jest wiedza techniczna, rolnicza, informatyczna oraz umiejętności organizacyjne.


Poznaj inne KIERUNKI STUDIÓW i specjalności! ►

Wasze komentarze
Czekamy na Twoją opinię.
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  /  1
Dodaj komentarz:

ksywka

treść




Polecamy: www.ekonomicznie.plwww.aci.plwww.tropiciel.maturzysty.plwww.edutargi.plwww.znizkistudenta.pl
Zapraszamy do kontaktu z portalem: kontakt@studiatechniczne.pl