Kierunki studiów
Charakterystyka kierunków studiów

zarządzanie jakością żywności*.

opis

Specjalność na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka.

Studia na specjalności zarządzanie jakością żywności swoim zakresem obejmują najnowsze osiągnięcia z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności.

 


organizacja

Wybrane przedmioty realizowane na specjalności zarządzanie jakością żywności:

  • urzędowa kontrola i ocena jakości i bezpieczeństwa żywności,
  • jakość handlowa artykułów rolno – spożywczych,
  • produkcja, konfekcjonowanie i dystrybucja żywności,
  • zanieczyszczenia mikrobiologiczne,
  • zanieczyszczenia chemiczne,
  • przepisy prawne dotyczące materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
  • zakładowe programy czyszczenia i dezynfekcji,
  • analiza zagrożeń wybranych procesów w łańcuchu produkcji żywności,
  • zarządzanie ryzykiem bezpieczeństwa żywności,
  • cele i zakres systemu zarządzania jakością.
profil absolwenta

Absolwenci posiadają umiejętności pozwalające na zajmowanie stanowisk odpowiedzialnych za bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów.


Poznaj inne KIERUNKI STUDIÓW i specjalności! ►

Wasze komentarze
Czekamy na Twoją opinię.
str. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  /  1
Dodaj komentarz:

ksywka

treść




Polecamy: www.ekonomicznie.plwww.aci.plwww.tropiciel.maturzysty.plwww.edutargi.plwww.znizkistudenta.pl
Zapraszamy do kontaktu z portalem: kontakt@studiatechniczne.pl